Hoppa till innehåll

En fjortonde kommunal hyresvärd till Boplats Syd visar på stödet för regional bostadsförmedling

11 april 2024

Perstorps kommunalt ägda bostadsbolag blir det fjortonde allmännyttiga bostadsbolaget i Skåne att ansluta sig till Boplats Syds förmedlingstjänst. Det senaste halvåret har tre kommunala bostadsbolag från olika delar av Skåne valt att ansluta till den regionala förmedlingen.

- Det är jätteroligt att fler och fler hyresvärdar ser värdet av att samarbeta med oss och det visar på det stöd som finns för en regional förmedlingstjänst, säger Anders Sjögren, VD på Boplats Syd.

- Vi vet att ungefär 35 % av våra aktiva bostadssökande söker lägenheter i andra kommuner än den de bor i så det är många som gärna letar boende utanför sin nuvarande hemkommun. Att fler kommunala hyresvärdar väljer att ansluta till oss är därför positiva nyheter för alla våra bostadssökande eftersom det både förenklar bostadssökandet och skapar fler valmöjligheter, fortsätter Anders.

Från och med den 3 juni 2024 kommer alla Perstorps Bostäders lediga lägenheter annonseras på Boplats Syds hemsida och förmedlas genom tjänsten. De som redan nu står i kö för att söka lägenhet i kommunen får möjlighet att föra över sin kötid till Boplats Syd så att de inte går miste om sin kötid. Under en övergångsperiod på två år förmedlas Perstorps Bostäders lägenheter i första hand till bostadssökande som redan nu står i deras kö. Därefter slås kötiderna ihop och de bostadssökande behåller den kötid som är längst.

- Att ansluta till Boplats Syd är en viktig del i vår strategi att inte bara tillgodose behoven hos våra nuvarande boende och kommuninvånare utan också välkomna nya kommuninvånare till Perstorps Kommun, säger Henry Roos, VD Perstorps Bostäder.

- Vi är övertygade om att genom Boplats Syd kan vi visa upp Perstorps många fördelar för en bredare grupp bostadssökande, fortsätter Henry.

För mer information, kontakta

Ander Sjögren, VD Boplats Syd VD, 0734-16 00 60

Henry Roos, VD Perstorps Bostäder, 0435-39403

Om Boplats Syd

Boplats Syd är en kommunal bostadsförmedling som förmedlar lediga hyresrättslägenheter i flera skånska kommuner. Ett 80-tal fastighetsägare, såväl privata fastighetsägare som kommunala bostadsbolag, är anslutna. Lägenheterna förmedlas i ett transparent och rakt kösystem. Boplats Syd är helägt av Malmö stad.